Lak

Lakbehandling og lakering benyttes til lukning af gulvoverfladen så der opstår en holdbar og fin gulvoverflade. Lak lukker overfladen på træet, dette danner grundlag for en nem gulvvask og pasning og pleje.

Lak og laktyper?

Som oftest bruges 2 lag vand gulvlak. Ønskes ekstra slidstyrke kan 3 lag lakoverflade eller en 2-komp lakbehandling vælges. Lakning med lakering holder snildt i flere år førend den store gen-lakering er påkrævet. Skriv eller ring gerne til os for mere information om boliglak og laktyper.

Lakering og glans?

Gulvlak fås med anderledes glans efter ønske. Vi tilbyder silkemat, mat, halvmat, halvblank, højglans og ultramat. Blank gulvlak vælges næsten ikke nu om dage, medens mat boliglak er hot. I fald jeg er rådvild om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende boliglak. Syrehærdende lakering er spritbaseret eller terpentinbaseret og dermed sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Derfor anvendes udelukkende vandbaseret gulvlak idag, siden holdbarheden og slidstyrken overfor almindelig brug og slid er meget høj.

Er lak rengøringsvenlig?

Lak forsegler og lukker parket eller plankegulvet med en plastikoverflade, der er let at vedligeholde. Jo flere lag lakering der påføres, des mere kraftfuld og lukket bliver gulvoverfladen. Rengøring er meget let på et lakeret plankegulv, idet lakering er rengøringsvenlig, smudsafvisende samt let at vedligeholde.

Kan gulvlak genbehandles?

En lakbehandlet overfladebehandling kan relakeres, hvilket må laves forinden lakoverfladen gennemslides. Der laves en letslibning, så der lakkes ovenpå den eksisterende lak. Denne metode fjerner ikke misfarvninger, hakker og ridser, men har kun til formål at forynge overfladen.

Hvad er hvidpigmenteret lakering?

Nogle kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lakoverflade er yndet og kan dermed tilrådes, såfremt der ønskes et lyst parket eller plankegulv med et hvidt look. Det er en hot overflademulighed som mange unge mennesker godt kan lide.

Anderledes efterbehandlinger af plankegulve?

Olie, lud, sæbe og gulvvoks er alle gode løsninger til lakbehandling. En gulvbehandling må afpasses til det enkelte parketgulv og tilpasses kundens behøv og drømme.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.